Anyajegyvizsgálat várandósság alatt

Várandós hölgyek számára a MelanomaMobil szűrővizsgálat kifejezetten ajánlott, mivel a terhesség alatt bekövetkező hormonváltozás hatására az anyajegyek változásnak indulhatnak.
 
A haskörfogat (és egyéb körfogatok) növekedésével a bőrön lévő anyajegyek is változnak, nőnek. Ez egy mechanikai változás, aminek nem sok köze van magukhoz az anyajegyekhez, így különösebben nem is érinti azokat. Elképzelhető, hogy egy-egy anyajegy olyan helyzetbe kerül, ahol jobban irritálódik. Ekkor eltávolítása csak akkor javasolt, ha napi szinten okoz panaszokat, vagy az anyajegy gyulladását.
 
Amennyiben bármilyen elváltozást (új anyajegy megjelenése és/vagy korábbi anyajegy megváltozása, színben, méretben stb.) tapasztal bőrén, vagy a családban korábban előfordult bármilyen rosszindulatú bőrelváltozás, úgy mindenképpen javasolt a megfelelő szűrővizsgálat.
 
A szűrővizsgálat a magzatra teljesen ártalmatlan, így bármelyik trimeszterben elvégezhető.
 
Amennyiben ekkor derülne ki, hogy bizony valamit el kell távolítani, akkor akár a műtét is elvégezhető. A melanomát – ha erre van gyanú – azonnal, minden más várhat az első trimeszter végéig. Egy anyajegy eltávolítása olyan kis mennyiségű érzéstelenítőt igényel és olyan kis terhet ró az anya szervezetére, hogy nem lehet gond belőle.
 
A kismama szűrés díja megegyezik a normál szűrővizsgálatok díjaival.
 
Jelentkezzen be most online!