Megmentett életek

Ők azok, aki úgy döntöttek, hogy eljönnek szűrésre, bár nem vettek észre semmit a bőrükön. Rászánták az időt, energiát és pénzt. Ők azok, akiket hidegzuhanyként ért a diagnózis és akikből nagy sóhaj szakadt fel, amikor megtudták, hogy a műtéttel meg is gyógyultak, mert korai volt a daganat… és persze ők azok, akik nevüket, arcukat adták a történetükhöz. Szintén ők, akik nem gondolják, hogy ilyesmi csak mással fordulhat elő. Ők a munkánk legfőbb értelme és persze mindazok, akik negatív lelettel távozva azonnal megnyugodhatnak.

 


Az önvizsgálat önmagában nem elég

Pálnak nagyon sok anyajegye van, és mivel tisztában van a melanoma veszélyeivel, ezért rendszeresen elvégzi bőrének önvizsgálatát, és részt vesz teljes bőrtérképes vizsgálatunkon is.


Tovább

Terhesség után ellenőriztessük anyajegyeinket!

Erika, 32 éves páciensünk először kolleganője unszolására 2014. márciusában járt szűrésünkön. Ezután 2015. májusában visszatért kontrollvizsgálatra. Ekkor a háton, derékvonalban levő anyajegyéről elmondta, hogy szülés után megváltozott. Mivel saját maga számára nem volt látható helyen, férje vette észre, hogy furcsa lett.


Tovább

„Ez már érdekesebb”- mondta a doktornő

Tamás évek óta visszatérő páciensünk. Húszas éveiben még nem figyelt a fényvédelemre, nem is volt számára ismert, hogy a leégések mennyire károsak lehetnek. Az idő múlásával azonban egyre többet hallott a melanomáról, megtudta, hogy kialakulását a bőrt ért UV sugárzás provokálhatja, veszélyes és gyorsan áttétet képezhet. Mivel sok anyajegye van, e tudás már egyfajta elővigyázatosságra […]


Tovább

Nálam úgysem lehet baj. Vagy mégis?

Attila több mint 100 anyajeggyel rendelkező páciensünk. Mikor orvosoknál járt elmondása szerint mindig felhívták figyelmét, hogy ez mekkora kockázatot rejt magában és, hogy célszerű lenne rendszeresen megnézetnie anyajegyeit.


Tovább

Ha változik anyajegyünk, ne késlekedjünk!

Dóra, 33 éves páciensünk, kolléganője ajánlására választott minket, mivel ő elmesélte, hogy mennyire flottul és gyorsan zajlott le szűrése, milyen részletes és személyre szabott leletet kapott, és milyen jó helyre irányították tovább az eltávolításra.


Tovább