Gábor (47 é)

Gábor 2007 óta visszatérő páciensünk. Ő is alacsony melanoma rizikójú páciens: összesen 5 db anyajeggyel a bőrén. Az éves kontroll szűrések során minden anyajegyét rendben találtuk. Az utolsó szűrésre, éppúgy mint a többire, nem azért érkezett, mert bármilyen elváltozást tapasztalt volna az anyajegyén, csupán a megszokott ellenőrzést szerette volna elvégeztetni. A helyszínen lévő szűrőorvos egyik anyajegyét sem találta gyanúsnak. Az összehasonlító elemzés során azonban kiderült, hogy a képen látható anyajegye kis mértékben növekedett és a színe is sötétebbé vált, így megelőző célú eltávolítást javasoltunk. A szövettani eredmény igazolta, hogy az eltávolított képlet, egy korai stádiumban lévő melanoma.
 
A változást az alábbi képeken láthatjuk:

 
Gábor az alábbi levélben köszöni meg nekünk, hogy megmentettük az életét:

 
Több éve járok Önökhöz melanoma szűrésre. A legutóbbi alkalom után kaptam Önöktől egy e-mailt (mint mindig),
ami a vizsgálati eredményt tartalmazta. Ebben részletezték, hogy egy anyajegy a hátamon a múltkori látogatásom óta kissé változott, és bár szemmel semmi rosszindulatú elváltozás nem látható, de műtéti eltávolítását javasolják. Megfogadva tanácsukat, elmentem és eltávolíttattam az anyajegyet. Egy hét múlva ért a meglepetés: a szövettani vizsgálat pozitív lett!
De meg is nyugtattak egyben, hogy az esetet sikerült nagyon korán “elkapni”,köszönhetően a rendszeres szűrésnek. 🙂
Ha fél-egy évet késlekedek, ki tudja… de egyértelműen bebizonyosodott, hogy in-situ-fázisban sikerült kimetszeni az anyajegyet. Kisebb kellemetlenség volt csupán, hogy egy biztonsági zónát metszettek újra a (volt) anyajegy körül, mely 1-2 öltéssel hosszabb heget eredményezett. Úgy gondolom, ez elég kicsi ár szemben egy áttételessé vált anyajeggyel szemben.
Ezúton szeretném megköszönni szakértelmüket, mellyel nyugodtan állíthatom, hogy megmenették az életem! 🙂 Csak ajánlani tudom mindenkinek az évenkénti szűrést!
Köszönöm