Anyajegy eltávolítás

 

Az anyajegy eltávolító műtét történhet orvosi javaslatra és esztétikai okokból is. Ez utóbbit azonban csak akkor tudjuk elvállalni, ha előtte egy szűrés alkalmával a páciens teljes bőrfelületét, összes anyajegyét megvizsgáltuk, és meggyőződtünk róla, hogy nincs más műtéti eltávolításra javasolt anyajegye.
 

1. Orvosi javaslatra történő műtétek:

Terápiás műtét: Ha a szűrés során melanoma gyanús anyajegyet vagy bőrrákot diagnosztizálunk, azonnali operációt javasolunk, hiszen az idő ilyen esetben nagyon fontos tényező.

 

Megelőző műtét: A túlzott szabálytalanságot mutató anyajegyeknél, melyeknél a szerkezet, vagy a változás alapján felmerül a melanoma kialakulásnak veszélye, megelőző műtétet javasolunk. Ezeket a műtéteket is érdemes nagyon komolyan venni, mivel az ilyen operációknál is kiderülhet a szövettani eredményből, hogy már egy korai melanomát távolítottunk el a páciensről. A megelőző műtétet bárhol elvégeztetheti, amennyiben minket választ, a MelanomaMobil segít ennek megszervezésében partnerklinikánkon. További információért kérjük, hívja Telefonközpontukat: +36 70 337 33333.

Kérjük, ha más helyen történik a műtét, mindenképpen juttassa el hozzánk a szövettani eredmény másolatát (e-mailben vagy levélben).

 

2. Esztétikai műtétek

Esztétikai okból is végzünk anyajegy eltávolítást, azonban ezt csak akkor tudjuk elvállalni, ha a páciens a műtét előtt részt vesz bármely rendelőnkben szűrővizsgálaton. A témáról bővebben itt olvashat: esztétikai anyajegy eltávolítás
Orvosi javaslatra szeretné eltávolíttatni anyajegyét?

Tévhitek az anyajegy eltávolításról:

Jobb, ha nem nyúlunk hozzá, nem bolygatjuk meg”. Itt fontos tudni, hogy a műtétből nem lehet baj, csak abból, ha valami a bőrön marad, ami nem oda való.

 

Távolítsunk el minél több anyajegyet”. Ezzel csak részben tudjuk csökkenteni a melanoma kialakulásának rizikóját, hiszen az az ép bőrön is kialakulhat, nem csak anyajegyek talaján.

 

Részletekért az eltávolítás módszeréről és menetéről kattinson ide.

 

További információkért és az eltávolítás megszervezéséért hívja ügyfélszolgálatunkat 8 és 16 óra között a + 36 70 337 3333 telefonszámon.


Bejelentkezem most