Miért nem láthatja meg Ön a korai bőrrákot?

Az alábbi ábra a melanoma (legveszélyesebb bőrráktípus) növekedését mutatja.


A növekvő daganat az 1.-3. fázisban tökéletesen szabályos. Pontosan úgy néz ki, mint egy békés anyajegy, csak éppen nem az, hanem bőrrák (melanoma). Ebben a fázisban nincs az az orvos, aki észre tudná venni a bőrelváltozást
 
 
 
 
Ahogy növekszik a melanoma (4.-5. fázis), megjelennek az első finom jelek, tünetek melyek csak a bőrgyógyászok műszerével, a dermatoszkóppal észlelhetők, szabad szemmel nem.

 
 
 
 
A 6.-7. fázisban a melanoma tovább nő, és a szabálytalanságának mértéke is fokozódik. A laikusok számára is érthető, közismert 4 SZ rövidítés (szín, szél, szimmetria, szélesség) foglalja össze ezeket a változásokat. A baj az, hogy az ekkor felfedezett melanomák már sokszor nem gyógyíthatóak, és nagyon hamar halálhoz vezetnek.

Az egyetlen szűrési módszer, amellyel felfedezhető a korai melanoma

Olyan szűrési módszer kell, ami digitálisan rögzít minden pöttyöt a bőrön, hiszen a későbbiekben csak így van lehetőség arra, hogy anyajegyről anyajegyre összehasonlító elemzést végezzünk.

 

A rendszeres szűrővizsgálat azért nagyon fontos, mert így még időben kiderül egy teljesen szabályosnak tűnő anyajegyről is, ha az mégis rosszindulatú, ugyanis ezzel a módszerrel már a legapróbb elváltozásokat is észlelni tudjuk.

 

A komparatív (összehasonlító) technológiával történő anyajegyszűrés egyedülálló a magyar piacon, kizárólag a Melanomamobil nyújtja a minden anyajegyre kiterjedő összehasonlító elemzést.

 

Teljes körű szűrésre jelentkezzen be Itt