Orvosaink

Dr. Horváth Béla,
bőrgyógyász szakorvos,
a MelanomaMobil®   alapítója

 

A MelanomaMobil®  nagy körültekintéssel választja ki munkatársait. Az orvosokat olyan betanítási folyamaton viszi keresztül, mellyel biztosítja, hogy minden az előírt speciális szűrési módszerüknek megfelelően és pácienseink legnagyobb elégedettségét elősegítve történjen.
 
Fontos különbséget tennünk a helyszíni vizsgálatokat végző szűrőorvosaink és a háttérben tevékenykedő, kiértékelést végző munkatársaink között.
 
Szűrőorvosaink a tőlük telhető legalaposabban végzik el a vizsgálatokat. Munkába állásuk első lépéseként egy elméleti oktatáson vesznek részt, megismerkednek a szűrési protokollal, majd fokozatosan kezdik meg tevékenységüket. Évente egy kötelező továbbképzésen is részt vesznek, ahol vezető orvosainkkal vitatják meg az adott év tapasztalatait és eredményeit, illetve kapják meg a további fontos tudásanyagot. Emellett vezető orvosaink havonta egy esettanulmányban összesítik és osztják meg friss tapasztalataikat és észrevételeiket, melyből szintén sokat profitálnak.
 

Dr. Ujfaludi Adrienn
bőrgyógyász szakorvos
orvos-szakmai vezető

 
A kiértékelő csapat jelenleg 7 szakorvosból áll, melynek száma – a páciens igényekhez alkalmazkodva – folyamatosan növekszik. Tagjai megfelelő gyakorlattal rendelkeznek a dermatoszkópos felvételek elemzése terén, éves szinten több mint félmillió képet néznek végig és véleményeznek. A kiértékelési tevékenység megkezdéséhez elsőként egy hosszú szakmai felkészítésen vesznek részt, mely akár fél évet is igénybe vehet. Munkájuk során végignézik a páciens adatait, a szűrést végző orvos megjegyzéseit, a páciens anyajegyeit és az egész kép alapján írják meg a leletet. Amikor a páciens már legalább második alkalommal jön, akkor ők azok, akik egyenként összehasonlítják a felvételeket az előző alkalmakkor készült felvételekkel, így tudják észrevenni akár a legapróbb változásokat is.
 
Ahol valamiért műtétet javasolnak vagy konzíliumot kérnek, ott legalább még egy harmadik orvos, a vezető orvosunk is végignézi a leleteket.
 
Előfordulhat, hogy egy helyszíni vizsgálat során a pusztán kézi dermatoszkópos módszer alkalmatlan egy korai stádiumban lévő daganat felismerésére, annak alig észrevehető jelei miatt. A MelanomaMobil módszerének szépsége és értéke pont ebben rejlik, hogy az előzetes szóbeli véleményezés után még egy alapos, minden anyajegyet összehasonlító háttérelemzés is következik, mellyel a korai daganatok felismerhetővé válnak. Továbbá, ez a többszintű elemzés lehetővé teszi az egymástól való folyamatos tanulást, amit orvosaink rendkívül jól ki is aknáznak.
 
Egyedi módszerünknek köszönhetően látható, hogy pácienseink olyan magas minőségű szolgáltatást kapnak, mely során akár 3 orvos is egymástól függetlenül, objektíven alkot véleményt, ezzel is maximalizálva minden változás észrevételét és a piacon elérhető legalaposabb szűrővizsgálatot eredményezve.
 
Néhány, módszerünk segítségével megmentett életről ide kattintva olvashat.