Összehasonlító elemzés

a MelanomaMobil® egyedülálló anyajegy- és bőrrákszűrési módszere:
az összehasonlító elemzés

 
Összehasonlító elemzésA MelanomaMobil® teljes körű bőrtérképes vizsgálata során, a páciens összes anyajegyéről és a teljes testfelületről távoli, közeli és nagy felbontású, ún. dermatoszkópos felvételek készülnek a rendelőinkben.
 
Az anyajegyek vizsgálatának egyik kulcskérdése a változások észlelése, ezért a helyszíni vizsgálatot követően a felvételeket egy másik bőrgyógyász szakorvos egyesével, felnagyított állapotban tovább elemezi és – kontroll vizsgálat estén –  összehasonlítja a jelenlegi felvételeket a korábbi állapottal. Ezzel a módszerrel látható, ha egy anyajegy változott, sőt az is, ha valahol új keletkezett. A test régiók összehasonlításával szemmel nem látható új növedékek is észlelhetőek.
 
Végezetül a kiértékelő orvos elkészíti a részletes, többoldalas leletet, ami tartalmazza a szakvéleményünket.
 
Tehát igazán korai állapotában a melanoma csak a fenti összehasonlító elemzéssel, vagyis az anyajegy változása alapján szűrhető ki. Ehhez viszont minden anyajegyet vizsgálni kell, még azt is, ami szabályosnak tűnik.
 

Ily módon az általunk diagnosztizált melanomák több mint harmadát a kiértékelő orvos vette észre, amit előtte a helyszínen sem a páciens, sem a szűrést végző orvos nem észlelt.
 
Ez teszi módszerünket a ma létező legalaposabb szűrési eljárássá, amivel a szabad szem számára észrevehetetlen, korai bőrrák és melanoma időben történő diagnózisára is képesek vagyunk.