Golflabda méretű daganata lett a szoláriumtól!, 2013.04.20.

A férfi két évig figyelmen kívül hagyta a bőrrák jeleit és nem hagyott fel barnulási szenvedélyével.
 
A 49 éves Freddie Bishop, évekig szolárium függő volt, és nem törődött az arcán lévő folttal. A férfi arcán két évvel jelentkeztek a bőrrák jelei, de miután az panaszt (fájdalom és rossz közérzet) nem okozott neki, tovább folytatta mániákus barnulását a szoláriumban.
 
Fél évvel ezelőtt azonban a tumor már akkorára nőtt, mint egy golflabda, és életmentő műtéti eltávolításra volt szüksége. A férfi arca és lába (ahonnan kimetszették a bőrt, hogy „újjáépíthessék” az arcán keletkezett hatalmas lyukat) élete végig őrzi a kellemetlen esemény emlékét – de nagy szerencséje van, hogy ennyivel megúszta.
 
Freddie saját bevallása szerint szolárium függő volt, és többek között azért osztotta meg történetét a nyilvánossággal, mert a legutóbbi adatokból kiderül, hogy több férfi hal meg bőrrákban, mint nő.
 

„Hogy őszinte legyek, egész évben hódoltam a szoláriumozásnak, mert azt gondoltam, teljesen biztonságos – meséli történetét a Dailymail hasábjain – így aztán nem csináltam belőle nagy ügyet, amikor először észrevettem egy varasodást az arcomon. Nem mentem vele orvoshoz, mert később magától eltűnt. De a párom nem hagyott békén, és végülis elrángatott az orvoshoz, aki azt mondta, bárcsak korábbanmentem volna…
 
Freddie hetente négyszer feküdt szoláriumba, a megengedett 12 perces időtartamban. „Évente csak egyszer tudtunk menni nyaralni, ezért igyekeztem a barna színemet a szoláriumozás által megtartani egész évben.”
 
„Amikor a műtét után magamhoz tértem, azt mondták, hogy a rák már még jobban átterjedt, mint ahogy „várták”, egészen a csontig hatolt, és majdnem elveszítettem a szememet és a fülemet. Megdöbbentem, amikor láttam, hogy mekkora lyuk maradt az arcomon. Úgy nézett ki, mint ez golflabda ütötte kráter. Ezután bőrátültetést végeztek, de még mindig látszik az arcomon a nyoma. De ez legyen a legnagyobb baj, örülök, hogy egyáltalán élek!
 
Az University of Dundee tudósai kutatásai alapján nemrég kiderült, hogy a szoláriumkétszer olyan valószínűséggel okoz melanómát, mint a mediterrán napsütés.
 
Forrás: Kiskegyed.hu