Sportoláskor is ügyeljen bőre épségére!

Imád mozogni, sportolni? Szeret a szabad levegőn tartózkodni? Akkor bizonyára fontos Önnek egészsége is, hiszen csak így érezhetjük jól magunkat bőrünkben. És ha már a bőrnél tartunk: Mennyire figyel annak egészségére?

Sportoláskor is ügyeljen bőre épségére!Ha napfénynek van kitéve bőre – akár mozgás, akár hétköznapjai során –, nagyon fontos a megfelelő fényvédelem. De mindez kevés lehet, hiszen vannak kezdetben szinte észrevehetetlen, mégis veszélyes dolgok, mint például a bőrünkön kialakuló rosszindulatú daganatok. Ilyen a melanoma is, melynél nagyon fontos, hogy minél korábbi stádiumban – még mielőtt áttéteket képezne – felismerjék és eltávolítsák, mert ekkor még egy egyszerű eltávolítással a páciens élete 100%-os biztonsággal megmenthető. Valamint a bőrrák kialakulásának gyakorisága is évi 5-10 %-kal nő, minden 5. ember számíthat rá. Így a szűrések jelentősége is egyre nagyobb; elengedhetetlenek ahhoz, hogy megbizonyosodjunk bőrünk egészségéről.

A MelanomaMobil® hazai piacon egyedülálló anyajegy- és bőrrákszűrése során a szűrőorvosok az egész testfelületet átvizsgálják, majd minden anyajegy képét digitálisan rögzítik is. Ezt követően a felvételeket a kiértékelő orvosok alaposan kielemzik, melynek eredményeként személyre szabott, többoldalas leletet állítanak ki.

A MelanomaMobil® szűrési módszer leglényegesebb része a kontroll vizsgálat, mely a páciens számára ugyanúgy zajlik, akár az első alkalommal. Utána viszont az aktuális felvételeket összevetik a korábbiakkal is, ahol már akár korai stádiumban is kiszűrhető a melanoma.


Élvezze ki a mozgás minden örömét a szabadban, de ne feledkezzen meg bőre épségéről sem!


 

Jelentkezzen be anyajegy- és bőrrákszűrésre online, vagy hívja a +36 70 337 333-as telefonszámot munkanapokon 9 és 15 óra között!