Hogyan mentheti meg a rendszeres bőrrákszűrés az Ön életét?

A bőrrák kialakulásának gyakorisága évi 5-10%-al nő világszerte,
ez azt jelenti, hogy minden 5. ember számíthat rá élete során, így a szűrés jelentősége is egyre nagyobb.

 
A bőrrákok között az egyik legagresszívabb, gyors áttétképződéssel járó daganattípus a melanoma.
 
A bőrdaganatok ezen fajtája több szempontból is elkülönül az többi rákos megbetegedéstől. Egyrészről a bőrünkön képződik, tehát észlelése jóval egyszerűbb, mint a belső szervek rákos elváltozásának észrevétele. A másik fontos tényező, hogy időben felismerve 100%-os biztonsággal, sebészi úton történő eltávolítással gyógyítható.
 
A nehézség az, hogy a korai melanoma a megtévesztésig hasonlíthat egy anyajegyre, így a szakértő orvosi vizsgálat életmentő jelentőségű lehet. Minden esetben orvoshoz kell fordulni, ha bármelyik anyajegye változik, új növedék jelent meg a bőrén, vagy van olyan anyajegye, amely különbözik a többitől, mert ezek akár a korai melanoma jelei is lehetnek.
 

Ma a Magyarországon elérhető legmegbízhatóbb technológiával a MelanomMobil csapata dolgozik. A technológia lényege, hogy az egész testet feltérképezik és külön-külön minden egyes anyajegyről nagy felbontású felvételeket készítenek, melyet speciálisan erre képzett kiértékelő orvosok véleményeznek.
 
A szűrés a helyszínen egy orvosi vizsgálatból áll, mely során minden anyajegyet megvizsgálnak, majd speciális fényképezőgépekkel egyenként lefotózzák azokat.
 

Ezután még egy orvos specialista végignézi, kiértékeli a felvételeket egyesével, amelyeken az anyajegyek nagy nagyítású, finom részletei is látszódnak. Ezen vizsgálat eredménye alapján készül el a több oldalas, részletes lelet, amiben meghatározzák az orvosok a páciens egyéni rizikóját és a kontroll szűrés gyakoriságát is.

 

A folyamat legfontosabb része az újbóli, ellenőrző vizsgálat, melynek során követni tudják az anyajegyek biológiai változását. A vizsgálat a páciens számára ugyan úgy zajlik, mint az első, azzal a különbséggel, hogy az előző vizsgálat(ok) során készült felvételeket a kiértékelő orvosok egyenként összehasonlítják az újakkal.

 

A minden anyajegyére kiterjedő, összehasonlító elemzés garantálja, hogy bármilyen apró is egy kezdődő rosszindulatú daganat, vagy bármennyire is hasonlít egy békés anyajegyre, a változás alapján biztonsággal kiszűrhető.

 

A szűrővizsgálat díja akár egészségpénztári kártyával is fizethető!

 

Rendelőink: Budapest (VI. kerület), Debrecen, Győr, Sopron, Vác.

 

Jelentkezzen be most online!