Utazás közben is fontos bőrünk védelme!

Akár a nyári hónapokban, akár télen pihenjük ki magunkat és utazunk el, a bőrrák a legnagyobb veszély az út során. A nyaralási szezonban sokan választják úti célnak a tengerpartot vagy az itthoni strandokat, azonban, ha nem gondoskodunk a megfelelő fényvédelemről, könnyen károsodhat a bőrünk és szemünk a káros UV sugaraktól.

A melanoma kialakulásának veszélye azonban nem csak a strandon, egzotikus helyeken, napozás közben jelent veszélyt, hanem, sportolás, kirándulás és síelés alatt is fenyeget. A sípályákon, különösen a tavaszi időszakban legalább olyan erős lehet az UV sugárzás, mint egy napsütötte strandon. Ezen kívül a téli sportok szerelmeseinek sem ajánlott a déli órákban az erős napsütésben tartózkodni.

Utazás közben is fontos bőrünk védelme!Sajnos a bőrrák kialakulásának esélye nem csak akkor magas, amikor a szabad levegőn tartózkodunk. Sokan indulnak útnak autóval és nem is gondolnak arra, hogy bőrük az autó ablakán keresztül is károsodhat. A káros UV sugarak ellen nem nyújt védelmet az autónk szélvédője sem, így hosszabb autóút során is érdemes gondoskodni a megfelelő fényvédő krémek használatáról. Sokan gondolják, hogy hidegebb éghajlatú országokban nem fenyeget a bőr károsodásának veszélye, viszont az esősebb országokban, például Nagy-Britannia területén is ugyanolyan veszélyt jelent a napsugárzás.

Bármelyik kikapcsolódási lehetőséget választjuk, ne feledkezzünk meg a bőrvédelem szabályiról és előzzük meg a leégést! Ezen kívül, ha egész évben nem éri bőrünket napfény, ne akarjuk egyetlen nyaralás vagy kirándulás alatt bepótolni és feltétlenül lebarnulni.

A melanoma szűrés életmentő lehet, így ne várjuk meg, amíg elváltozást észlelünk bőrünkön, mindenképpen vizsgáltassuk meg bőrünket utazás előtt és után is. A MelanomaMobil által végzett teljes körű szűrés során orvosaink a teljes testfelületet megvizsgálják és részletes bőrtérképet készítenek. A kontrollszűrések során pedig összehasonlításra kerülnek az anyajegyekről készült fotók, így az anyajegyek változása kiszűrhető.


Jelentkezzen anyajegy-és bőrrák szűrésre online vagy hívja a +36 70 337 333-as telefonszámot munkanapokon 9 és 15 óra között!